> MalouB.blogg.se -

♥Häst raser, första häst♥

  2012-04-12 / 13:58:27 / Allmänt /
ISLANDSHÄSTEN:
Islandshästen har TVÅ extra gångarter, tölt o pass. Förr i tiden hade alla andra hästar det oxå men det gick bort sen så har man fösökt hålla kvar tölten på just islandshästarna.Islandshästen är igentligen inte byggd för att hoppa men på senare tid har vi människor testat på det oxå..


Shetlandsponnyn:
För länge sedan hade man shetlandsponnyn i gruvor, shettisar är bättre på att dra än att bära därför användes dom i gruvorna o eftersom det var så mörkt i gruvorna var dom tvungna att vara där nere hela sitt livdet var hemskt. Dom fick tillbringa hela sina liv nere i gruvorna, sedan efter några tusen år började man använda shettisen till andra grejer. det tog flera tusen år innan man började att rida på shetlandsponnyn. Dom flesta människorna tycker att shettisar inte är något att ha men eftersom vi inte litar på shettisen så litar inte dom på oss. men shetlandsponnyn kan vara riktigt trevlig.


MUSTANGEN:
Mustangen är otroligt tålig o stark, det är absolut ingen nybörjarhäst.

Inbäddat bland rikt vävda kulturella väv som formar vår värld, utstrålar Mustang hästen i världen-trav överklagande. Medan retracing stegen skulle likna belysa människans begynnelse, det är ingen tvekan om att Mustang har kommit långt i en relativt kort tid.


Första häst...
Ta inte de första bästa när du köper din första häst utan besök hästen du ska köpa i ungerfär en vecka innan du köper den eller så kommer du dit o tar hand om den, det kanske inte går för att dom som äger hästen bor långt bort men i så fall frågar du om du kan sova över med din familj elle rta med hästen hem till de stallet du tänker ha den i. Se till att du har minst två hästar, för hästar är flock djur o måste leva tillsammans. Du kan köpa en minishettis t.e.x. Så hästen alla fall trivs bra. Kom ihåg att du måste ha föräldrar som du vet skulle kunna ta hand om hästen medans du var borta hos en kompis en dag...


LYCKA TILL!









Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

design av: joannalicious